Продължете към съдържанието
Начало » Дървени конструкции

Дървени конструкции

Съвременната дървена конструкция се характеризира с по-широко използване на сглобяеми елементи, по-кратко време за строителство, по-щателен процес на планиране и осигуряване на качеството на производствената система. Взети заедно, тези нови обстоятелства водят до различен процес от концепция до завършване, отколкото е в традиционно организираната строителна индустрия.

Има няколко начина за строителство с дърво, като основната разлика е свързана със степента на предварителна обработка. Важно е да се разбере връзката между предварителната обработка, времето за изработка, съдържанието на влага в материала и необходимостта от защита на климата, свързана с избора на дървесен материал и метода на производство. Все повече и повече строители и строителни предприемачи ще се сблъскват с модерно дървено строителство в бъдеще и те трябва да задълбочат познанията си за дървени конструкции .

Строителство с дърво:

Дървена конструкция се определя като конструкция, при която скелетът е направен от дърво. Дървената фасада не е част от носещата система и много от днешните дървени сгради всъщност не показват системния материал, дърво, върху фасадата. И обратно, сградата може да има дървена фасада и различен материал за конструкцията и такава сграда не се определя като дървена сграда.

Съвременните международни изследвания за развитието на пожари и рисковете от пожар силно помогнаха за промяна на възгледа за пожара в сградите. С днешното оборудване за пожарна безопасност рискът от пожари в града сега е значително намален, особено с предсказуемия начин, по който дървото запазва своята носеща функция по време на пожар. Това се счита за основен плюс.

Силата на материала по отношение на теглото му увеличава възможността за изграждане на по-големи и композитни компоненти. Следователно е възможно значително да се увеличи степента на предварителна изработка на дървени конструкции и да се промени процесът на строителната площадка от производство към монтаж. Това дава възможност за логистично планиране до минути, както при другите индустриални процеси.

АЛФА-ОМ ЕООД изпълнява на всякакъв вид дървени конструкции, сглобки и детайли.

Специализирана е в изграждането на Къщи, Навеси, Барбекюта, Покриви, Беседки и др.

Педи изпълнението може да се изготви конструктивен проект със съответните изчисления на натоварванията и усилията при експлоатацията на съоръжението.